Днес изтече последният срок за прием на документи за записване на седмокласници на първо класиране. Второто

...
Днес изтече последният срок за прием на документи за записване на седмокласници на първо класиране. Второто
Коментари Харесай

Приемът в гимназиите – какви са предпочитанията на един седмокласник?

Днес изтече последният срок за банкет на документи за записване на седмокласници на първо класиране. Второто класиране ще бъде оповестено до 19 юли. От 20 до 24 юли ще бъде записването или подаването на заявление за присъединяване в третото класиране. Софийската математическа гимназия още веднъж е с най-голям най-малък бал за банкет след 7. клас - 484,5 точки от 500. Запазва се интересът към езиковите гимназии сред учениците. Какви са предпочитанията на един седмокласник - Софи Цветкова разказва в идващото видео. 

 

Константин сполучливо приключва седми клас в 51-о учебно заведение. Доволен е от представянето си на външното оценяване и споделя, че матурите не са му били сложни. 

„ Имам 76 точки и на двете матури и по математика и по БЕЛ “, споделя той. 

„ Аз бих споделил, че тази по БЕЛ беше доста лесна, тази по Математика не беше чак толкоз лесна, множеството хора споделят, че е била най-трудната от 10 години насам, само че аз мисля че просто, в случай че всички бяхме учили малко повече, щяхме да се оправим “, прецизира седмокласникът.

 
Според мен матурите си бяха задоволително сложни, доста хора не са съгласни с този междинен резултат 55 точки по БЕЛ, само че при нас в 51-о нямаме подобен междинен резултат, т.е. ние сме доказателство, че този резултат може да бъде надминат. 
Атанас Атанасов, преподавател по БЕЛ

„ Успешно минаха матурите, децата се насочват към разнообразни специалности, няма една наклонност, която да насочва безусловно всички - може би технологиите “, споделя още преподавателят.

Седмокласникът е признат още на първо класиране в Правец, където ще учи програмиране и мехатроника. Сега мечтае да бъде инженер - като татко си. 

„ Баща ми е инженер, той ме възпламени по концепцията за инженерството, а концепцията за 3D принтирането ми хрумна някъде през 2020г., тогава за първи път видях 3D принтер и доста ми хареса концепцията, че можеш да си направиш каквото искаш в удобството на дома ти “, споделя Константин. 

 
Това е нещо, което аз съм си направил, то се назовава времереле, неговата работа е да пуска ток през времеви шпации - примерно желая на следващия ден моята лампа да се пусне в 12ч. и аз я акордирам с ето тези копчета. 
Константин, седмокласник

„ Още съм приготвил ето тази глава на Дуейн Джонсън - Скалата - тя е направена с моя 3D принтер. В Правец също се занимават с 3D моделиране и аз нормално в свободното си време, когато нямам какво да върша, върша модели на известни персони “, споделя ученикът. 

Константин вече знае и къде желае да учи висше образование - в Техническия университет, където да продължи да прави това, което обича. 

За Euronews Bulgaria - Софи Цветкова. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР